BIZIT Seminar

The Kat Walk C2 izgleda kao vrhunska VR traka za trčanje

Kako virtuelna stvarnost postaje sve uobičajenija, biće nam potrebni načini da se krećemo u virtuelnom svetu, a da se slučajno ne zaletimo u naš nameštaj. Cat VR se nada da je dorastao izazovu putem druge generacije svoje Cat Walk C VR trake za trčanje.

PCPress.rs Image

Prvobitno objavljeno od strane Road to VR, Kat Walk C2 je u osnovi svesmerna traka za trčanje koja omogućava korisniku da se „slobodno“ kreće virtuelnim okruženjem jednako prirodno kao i stvarni život. Ovo uključuje hodanje, trčanje, sprint, izbegavanje, skakanje, klečanje i druge radnje koje možete da izvodite u igri.

Cat VR ocenjuje da C2 ima praćenje stopala jedan na jedan u realnom vremenu pomoću optičkih senzora sa kašnjenjem manjim od 10 milisekundi. Tu je i model C2 Plus koji omogućava korisniku da sedne.

PCPress.rs Image

Što se tiče kompatibilnosti VR slušalica, Cat VR navodi da C2 ima univerzalnu kompatibilnost sa svim glavnim slušalicama i radi sa svim besplatnim igrama lokomotiva na različitim platformama. Cat VR je lansirao svoju originalnu Cat Walk VR traku za trčanje na Kickstarter-u 2015. Nakon toga je usledio Cat Walk C 2020. Ponovo će se crovdfunding jer lansira C2 14. maja.

Na Kickstarteru će biti različitih nivoa cena od 689 do 998 dolara. Super KATer Ektra Earli Bird startuje od 698 dolara. Model C2 Plus, koji uključuje gore pomenutu stolicu i haptiku, prodaje se kao dodatak za 200 dolara.

Iako je ovo skupo, to je otprilike ista cena po kojoj je Virtuix Omni lansiran. Pored toga, Cat C2 ne zahteva Microsoft Kinect za prostornu svest. Takođe se čini da prati kretanje mnogo bolje od Strider VR trake za trčanje.

No, The Omni, pa čak i originalni Cat Walk, postigli su uspeh na komercijalnom nivou. Cat VR se nada da će pozicionirati C2 za potrošačku publiku. Ovo bi učinilo VR prijatnijim za ljude koji nemaju velike, namenske prostore za VR kretanje. Prve količine biće isporučene počevši od jula.

Izvor: Digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: