Top50 Glas publike

Tigar Tyers dobitnik nagrade za investiciju godine – Aurea 2015

Kompanija „Tigar Tyres“ dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine „Aurea“, koju dodeljuje poslovni portal „eKapija“.

Milena Tošić i Ronald Seeliger
Milena Tošić i Ronald Seeliger

Ova kompanija koja posluje u Pirotu otvorila je u oktobru 2014. godine novi pogon za proizvodnju guma, a kada ceo projekat bude završen (do kraja 2016. godine) investicija će dostići 215 mil EUR i biće zaposleno 500 novih radnika. Proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novog programa proizvodnje putničkih i poluteretnih pneumatika omogućiće povećanje obima proizvodnje za 50%, a novi kapaciteti u potpunosti će biti namenjeni izvozu.

Nagradu dobitniku je uručio Ronald Seeliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja i generalni direktor kompanije „Hemofarm“.

Milena Tošić, predstavnik društva „Tigar Tyres“, koja je primila nagradu, istakla je da su  inicijative kao što je nagrada „Aurea“ važne za promociju uspešnih projekata u Srbiji, i promociju naše zemlje kao dobrog ekonomskog ambijenta za nove investitore.

Realizacijom ove značajne investicije „Tigar Tyres“ je dobio savremenu fabriku koja donosi novu ravnotežu između ljudskih resursa i pametnih mašina, s obzirom na to da je proces u  velikoj meri automatizovan. Na ovaj način ćemo efikasno, uz fleksibilan model proizvodnje, biti u mogućnosti da u postojećem i novom pogonu isporučujemo ukupno 12 miliona guma u 1.700 različitih dimenzija. Idući u susret zahtevima tržišta naš asortiman je proširen na osam brendova putničkih, poluteretnih i guma 4×4: tigar, riken, kormoran, orium, strial, taurus, idilis i sebring –  rekla je Tošić i dodala da će se gume iz pirotske fabrike naći na tržištima širom Evrope, Afrike, Bliskog istoka, tako da će ukupan izvoz već sledeće godine dostići 420 mil EUR.

Osim glavne nagrade, „eKapija“ je dodelila i dva specijalna priznanja: priznanje za inovativnost ponela je strartap kompanija „TruckTrack“ za softver za upravljanje radom transportnih firmi, dok je čast  da ponese priznanje za društvenu korisnost imao Ženski centar Užice za otvaranje Reciklažnog centra tekstila.

Direktor “eKapije” Zdravko Lončar rekao je da je ideja nagrade “Aurea” da pomogne razvoju inovativne kulture i kulture odgovornog ponašanja, kako bismo se kretali u pravcu boljih i razvijenijih društava.

– Kada bismo oko sebe imali više inovativnosti i kada bismo oko sebe imali više brige za društvo i okolinu, bili bismo mnogo srećnije i lepše društvo za život. Nije nam za to neophodno da uzimamo nove kredite ili da radimo više, potrebno je da radimo pametnije, potrebno je da gradimo inovativnu i odgovornu kulturu u našem društvu. Konstantan rad na inovacijama i stalne promene su ključ uspeha u biznisu.

Osim nagrađenih investicija u finale ovogodišnjeg izbora za investiciju godine „Aurea“ plasiralo se još pet projekata:  „Naftachem“ – Postrojenje za aditiviranje goriva, Uređaj za uništavanje ambrozije, „Feplo“ – Fabrika vodootpornih EKO građevinskih ploča, „Meter&Control“ – IDIS interoperabilna brojila električne energije i „StartLabs“ – Tehnološki akcelerator za razvoj IT preduzetništva.

Finalisti priznanja Aurea 2015
Finalisti priznanja Aurea 2015

O dobitniku glavne nagrade „Aurea 2015“ i nosiocima specijalnih priznanja odlučivao je petočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs. Uslov za učešće na konkursu bio je da su projekti realizovani tokom prethodne kalendarske godine i da ispunjavaju tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,