TikTok dobio još dve nedelje roka da postigne dogovor u SAD-u

Nakon što je prošao rok koji je Trampova administracija dala da TikTok pronađe novog vlasnika, američka vlada je tiho dala novi rok za postizanje dogovora. TikTok će sada imati još 15 dana, tačnije do 27. novembra, da ubedi američke zvaničnike nacionalne bezbednosti da njihov predloženi sporazum sa Oracle-om i Walmartom treba da bude odobren.

tiktok dobio novi rok za postizanje dogovora

Nastavlja se borba za predloženi sporazum

12. novembar je trebalo da bude datum kada prestaje funkcionisanje TikTok-a u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, ByteDance ne samo da nije prodao firmu, već je dobio od američke vlade još 15 dana dodatnog roka da postigne dogovor. Trampov nalog oko TikTok-a nije objasnio na koji način će TikTok biti sankcionisan ako se ne postigne dogovor u zacrtanom roku. Ono što je bitno jeste da TikTok broji više od 100 miliona korisnika samo u SAD-u.

S obzirom na to da je američka vlada pri kraju mandata, jer Tramp po svemu sudeći napušta Belu kuću, izgleda da je došlo do manjih promena i popuštanja pritiska ka TikToku, jer sada imaju još 15 dana da ubede zvaničnike zašto je njihova saradnja i partnerstvo sa Oracle-om i Walmartom dobra za SAD i korisnike.

Pročitajte i:  Vlasnik TikTok-a ByteDance ulazi na VR tržište - kupio Pico Interactive

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: