ePlaneta

TikTok dodaje upozorenja za uznemirijuć sadržaj u pretragama

TikTok dodaje nova funkciju u aplikaciji koja će upozoriti korisnike kada rezultati mogu uključivati uznemirujuć sadržaj. Aplikacija je upozoravala na osetljiv sadržaj na pojedinim video snimcima tokom prošle godine, ali će se od sada ažurirana upozorenja pojaviti u rezultatima pretrage.

TikTok dodaje nova upozorenja u pretragu u aplikaciji koja će upozoriti korisnike kada rezultati mogu uključivati „uznemirujući sadržaj“. Aplikacija je upozoravala na „osetljiv sadržaj“ na pojedinačnim video zapisima od prošle godine, ali ažurirana upozorenja će se pojaviti u rezultatima pretrage za pojmove koji mogu uključivati takav sadržaj.

Aplikacija upozorava na sadržaj koji je povezan sa samoubistvom

TikTok menja rezultate pretrage kako bi obezbedio više resursa za pretrage povezane sa samoubistvom i samopovređivanjem. Osim pojavljivanja veza do telefonskih linija za pomoć,  aplikacija će takođe uputiti korisnike na sadržaj njihovih kreatora u kojima dele svoja lična iskustva sa mentalnim problemima, informacije o tome gde tražiti podršku i savet o tome kako razgovarati sa voljenima o ovim pitanjima.

Aplikacija je nailazila na brojne probleme sa sadržajem vezanim za samopovređivanje. Prošle godine je video snimak samoubistva, koji je prvobitno emitovan na Facebook Live-u postao viralan na TikTok-u, dok se kompanija trudila da skine nove kopije. Ali čak i dok su korisnici smislili druga rešenja kako bi zaobišli TikTok-ovo otkrivanje, pojedini kreatori objavili su viralne klipove koji pozivaju korisnike da se ne bave takvim sadržajem. To sugeriše da bi TikTok-ov plan da se oslanja na kreatore dao pozitivne rezultate i mogao bi biti efikasna strategija za kompaniju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: