BIZIT 2022

TikTok i dalje izaziva zabrinutost u vezi sa skladištenjem podataka

TikTok kaže da je postigao značajnu prekretnicu ka svojim obećanjima da će povećati bezbednost podataka svojih korisnika u SAD-u. U novom ažuriranju, kompanija kaže da je promenila podrazumevanu lokaciju skladištenja korisničkih podataka u SAD-u.

TikTok i dalje donosi zabrinutost u vezi sa skladištenjem podataka

TikTok radi na povećanju bezbednosti podataka američkih korisnika

Kompanija je već uskladištila veliki deo svojih korisničkih podataka u Sjedinjenim Državama, u data centru u Virdžiniji. Ali u okviru novog partnerstva sa Oracle-om, kompanija je migrirala američki korisnički saobraćaj na novu Oracle Cloud infrastrukturu. Ovi potezi su deo dugogodišnjeg napora TikTok-a da reši zabrinutost američkih zvaničnika o tome kako TikTok i matična kompanija ByteDance upravljaju korisničkim podacima. Kompanija radi na tome da odvoji korisničke podatke u SAD-u tako da oni ne budu dostupni kineskom ByteDance-u, jer američki zakonodavci razmatraju zakone kako bi smanjili uticaj kineskih tehnoloških kompanija.

Ipak, malo je verovatno da će nove zaštitne mere u potpunosti uticati na kritičare TikTok-a, koji kažu da kompanija još uvek nije rešila sve potencijalne probleme o tome kako se postupa sa korisničkim podacima u SAD-u. Neposredno nakon što je TikTok objavio svoj blog post, BuzzFeed News je objavio izveštaj koji postavlja nova pitanja o tome kako kompanija rukuje podacima svojih američkih korisnika. U izveštaju se navodi da su zaposleni u ByteDance-u u Kini više puta pristupali podacima koji nisu javni o američkim korisnicima TikTok-a.

Pročitajte i:  TikTok stiže na Vizio TV uređaje

Takođe, napominje se da će podaci koji se smatraju „osetljivim“, poput datuma rođenja korisnika i brojeva telefona, biti uskladišteni na Oracle serverima, i da druge informacije o korisnicima sa sedištem u SAD-u mogu ostati dostupne ByteDance-u. To možda ne izgleda tako ozbiljno, ali su upravo takvi detalji razlog zbog kojih su neki zakonodavci u SAD-u izrazili zabrinutost.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.