Top50 Glas publike

TikTok je najposećenije mesto na Internetu!

Prvi put, TikTok je prestigao Facebook i Google i postao je najpopularnija destinacija na Internetu, tvrdi Cloudflare, tehnološka kompanija koja prati online aktivnosti. Prema njihovim nalazima, TikTok je najposećeniji sajt i najkorišćenija društvena mreža, kada se radi o broju poseta tokom 2021. godine.

tiktok

TikTok je lansirala kineska kompanija ByteDance, a platforma je od tada neprestano rasla. Svoju širu popularnost u SAD-u doživela je tokom 2020. godine, koju je završila na sedmom mestu po popularnosti. Tokom 2021. godine stvari počinju da se menjaju. Prvi put, TikTok postaje najviše posećena lokacija 17. februara. Tokom marta, još nekoliko puta je dospela na vrh dnevne liste najposećenijih sajtova, a od 10. avgusta je gotovo permanentno najposećeniji sajt na dnevnom nivou.

Google je „uzvratio“ nekoliko puta tokom oktobra i novembra, ali TikTok je u drugoj polovini godine dominirao, uključujući i praznične dane, kao što su Dan zahvalnosti i Crni Petak. Top 10 lista posećenosti sajtova za celu 2021. godinu izgleda ovako:

 1. TikTok
 2. Google
 3. Facebook
 4. Microsoft
 5. Apple
 6. Amazon
 7. Netflix
 8. YouTube
 9. Twitter
 10. WhatsApp
Pročitajte i:  TikTok influenseri bolji od finansijskih firmi za savete o novcu, kaže četvrtina mladih

Najposećenije društvene mreže tokom 2021. godine su bile:

 1. TikTok
 2. Facebook
 3. YouTube
 4. Twitter
 5. Instagram
 6. Snapchat
 7. Reddit
 8. Pinterest
 9. LinkedIn
 10. Quora

Izvor: CBS News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,