ASUS Zenbook

TikTok obrisao više od 104 miliona video snimaka

Sve veća popularnost aplikacije TikTok ove godine je rezultirala sve većim brojem ukljanjanja video snimaka. Najnoviji izveštaji o transparentnosti kompanije govore o brisanju 104 miliona video snimaka tokom prvih 6 meseci 2020. Poređenja radi, poslednji izveštaj koji je objavljen pre par meseci, a pokrivao je period od jula do decembra 2019. godine, otkrio je da je oko 49 miliona video zapisa obrisano tokom druge polovine 2019. godine.

tiktok obrisao 104 miliona snimaka

Drastično veće korišćenje aplikacije u ovoj godini

Veliki skok upotrebe, ali i broja obrisanih snimaka govori u prilog činjenici da je baza korisnika sve veća, a podstaknuta je između ostalog i pandemijom Korona virusa, tokom koje su ljudi bili zarobljeni u svojim domovima sa ograničenim pravom kretanja. Prema izveštaju, video snimci sa TikToka koji su obrisani predstavljaju manje od 1% ukupnog broja snimaka. Gotovo trećina sadržaja koji je obrisan sadržala je golotinju ili seksualne aktivnosti odraslih, dok je 22,3% bilo kategorisano kao manje sigurno. Dalje, 19,6% pokazalo je ilegalne aktivnosti i sitnu robu, a 13,4% je uključivalo samoubistvo, samopovređivanje i druga opasna dela. U lažno predstavljanje i dezinformacije spadalo je 1,2% sadržaja. Ostali faktori uključuju nasilni i grafički sadržaj, i to oko 8,7%, uznemiravanje i maltretiranje 2,5%, govor mržnje 0,8%, a opasne pojedince i organizacije 0,3%.

Pročitajte i:  YouTube Shorts dostupan u 100 zemalja širom sveta

Izveštaj o transparentnosti takođe je prikazao i geografsku raspodelu među zabranjenim video snimcima. Indija se našla na prvom mestu, na drugom mestu su Sjedinjene Američke Države, a slede Pakistan, Brazil i Velika Britanija. TikTok je očigledno jedan od većih fenomena u 2020. godini, a verovatno će tako biti i u skorijoj budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: