PC Press Studio

TikTok-ova matična kompanija se sprema da uloži mnogo novca u VR

ByteDance, kompanija koja poseduje TikTok, postaje ozbiljna u pogledu ulaska u prostor virtuelne realnosti (VR), prema izveštaju Protocola. Blizak Izvor rekao je da kompanija planira da uloži “mnogo novca” u razvoj sadržaja koji se odnosi na VR.

PCPress.rs Image

Izgleda da veliki deo ulaganja ByteDance-a ide u zapošljavanje. Kao što je navedeno u Protocolu, pojavilo se preko 40 oglasa za posao za Pico, kineski proizvođač VR slušalica koje je ByteDance kupio prošle godine. Većina otvaranja je za filijale Pico Studios-a na zapadnoj obali u Kaliforniji i Vašingtonu, u rasponu od šefa strategije VR igara do menadžera operacija igre. Druge otvorene pozicije sugerišu povećan fokus na Pico-ov VR hardver, uključujući optičkog inženjera i inženjera elektrotehnike za dizajn sistema.

Pico ima još mnogo posla

Protocol takođe ukazuje na Pico-ovog šefa liste prodaje potrošača kao potencijalni pokazatelj da Pico želi da uspostavi prisustvo u SAD. U opisu posla se navodi da će kandidati biti „odgovorni za prodaju i marketing celokupnog Pico proizvoda na američkom potrošačkom tržištu“.

Pico ima još mnogo toga da se razvija, a ByteDance svakako ima propusni opseg da mu pruži podsticaj koji mu je potreban da se takmiči sa pregrštom mejnstrim slušalica koje nude Meta, HTC, Valve i PlayStation u SAD. Vodeće sve-u-jednom slušalice kompanije, Pico Neo 3 Link, lansirane su u Evropi u maju i koštaju 449 evra.

Pročitajte i:  Američka vlada želi da ByteDance proda TikTok

Njegove specifikacije su prilično slične specifikacijama Meta Quest 2 od 256 GB koji košta 399 dolara (za razliku od varijante od 299 dolara sa 128 GB). Obe slušalice imaju istu memoriju, rezoluciju od 1832 k 1920 po oku i Snapdragon KSR2 čip. Neo 3 Link, međutim, dolazi sa dodatnom trakom za slušalice (dodatak od 49 dolara koji se prodaje zasebno za Quest 2) i DisplayPort vezom umesto USB-C, što omogućava poboljšani kvalitet slike prilikom povezivanja slušalica sa računarom. Izgleda da Neo 3 Link ima za cilj da postane ta međuopcija za ljude koji ne žele da potroše 999 dolara na Valve Indek ili 799 dolara za HTC Vive Pro 2, ali takođe traže nešto što nudi malo više od- van kutije u poređenju sa Meta Quest 2.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,