Laptop leto 2022

TikTok preuzet preko 1,5 milijardi puta

TikTok je prešao cifru od 1,5 milijardi preuzimanja širom sveta putem App Store-a i Google Play-a, navodi se u četvrtak u izveštaju kompanije Sensor Tower.

PCPress.rs Image

Društvena mreža i aplikacija za pravljenje kratkih video zapisa trenutno je treća aplikacija po preuzimanju ove godine (a da ne spada u gejming sektor), nakon WhatsApp-a koji se nalazi na prvom mestu i Messenger-a koji je na drugom, saopštila je kompanija. Facebook i Instagram nalaze se na četvrtom i petom mestu, navodi se u istraživanju.

Do sada je u 2019. godini TikTok imao 614 miliona preuzimanja, što je 6% više nego u istom periodu prošle godine, pokazalo je istraživanje. Aplikacija je u februaru prešla prag od milijardu preuzimanja.

Sa brojem preuzimanja u svetu vodi Indija, sa nešto više od 466 miliona onih koji su skinuli TikTok iz App Store-a i Google Play-a, navodi se u izveštaju. Kina je na drugom mestu po broju preuzimanja, sa preko 173 miliona, mada taj broj ne uključuje instalacije iz nezavisnih Android prodavnica, kaže Sensor Tower. SAD su na trećem mestu sa nešto više od 123 miliona preuzimanja.

Pročitajte i:  Internet „algogovor“ menja naš jezik u realnom vremenu

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,