Top50 Glas publike

TikTok smanjuje broj zaposlenih širom sveta

Kompanija navodno prolazi kroz globalno rekonstruisanje.

PCPress.rs Image

Reorganizacija

Određen broj zaposlenih u kompaniji već je ostao bez posla. Drugima je rečeno da se pripreme za sastanak sa odeljenjem za ljudske resurse u okviru globalnih napora za reformu kompanije. Prema izveštajima, zaposleni u Evropi upozoreni su da su im radna mesta u opasnosti i da očekuju sastanak za ljudske resurse u narednim nedeljama.

U međuvremenu, zaposlenima u Velikoj Britaniji rečeno je da mogu da očekuju da zaposleni u nekim odeljenjima izgube posao. U SAD zaposleni su vraćeni kući ubrzo nakon što su došli na posao.

Jedan od zaposlenih u americi je David Ortiz. On je bio među prvim rukovodiocima TikTok-ove matične kompanije ByteDance koji je bio angažovan van Kine. Ortiz je rekao da se njegova „uloga eliminiše u mnogo većim naporima za reorganizaciju“.

Portparol TikTok-a nije porekao da je došlo do otpuštanja. Međutim, još uvek nije potvrđeno da kompanija prolazi kroz globalno rekonstruisanje. Navodno, još uvek nema detaljne izjave o tome zašto TikTok smanjuje broj zaposlenih.

Pročitajte i:  Francuska kaznila TikTok sa 5 miliona eura

Jedan od zaposlenih rekao je da kompanija otpušta zaposlene i timove za koje menadžeri veruju da nisu dali dovoljno doprinosa. Kompanija tvrdi su da je samo 100 zaposlenih otpušteno, što je samo mali procenat u odnosu na oko 10.000 zaposlenih širom SAD i Evrope. TikTok je postao samo još jedna od niza kompanija u sferi digitalnih tehnologija, igara i društvenih medija koja smanjuje svoju radnu snagu.

Netflix, Unity i Twitter su samo neke od kompanija koje su morale da otpuste zaposlene zbog ekonomske krize. Tesla je navodno otpustila 200 zaposlenih koji su radili na razvoju Autopilota i zatvorila je kancelariju u Kaliforniji.

Kompanija Rivian planira da otpusti 5 odsto svoje radne snage. Takođe, Meta je rekla da očekuje više od sadašnjih zaposlenih i daje im agresivnije ciljeve kako bi sami mogli da odluče ako kompanija nije za njih.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,