BIZIT 23

TikTok uvodi video snimke dužine do 3 minuta

Prema (nezvaničnim) informacijama koje su se pojavile na mreži, postoje indicije da je TikTok počeo da menja svoju strategiju i da dozvoljava produženje maksimalne dužine video snimaka. Radi se o tome da ovaj servis limit sa sadašnjih 60 sekundi poveća na 180 sekundi (tri minuta).

PCPress.rs Image

Navodno je nekim korisnicima već dozvoljeno da postavljaju duže video snimke, ali je ceo taj projekat u ranoj fazi i većina korisnika za sada neće imati mogućnost za tako nešto. Prema istom izvoru, proces promene počeo je pre nekoliko nedelja, a pojedini korisnici su objavili to i na Twitter-u.

https://twitter.com/helllajeff/status/1333541382238203905?s=20

https://twitter.com/okaymagsss/status/1331474164557914112?s=20

Reakcije o ovom potezu su podeljene. Uostalom, TikTok je stekao popularnost upravo zbog toga što je „hranio“ korisnike video snimcima koji su bili dovoljno kratki da zadrže njihovu pažnju i time je uspeo da oformi novi vid vizuelne komunikacije. Povećanjem limita, TikTok će omogućiti više prostora za kreiranje videa, ali taj potez istovremeno donosi i velike rizike. Produženje video snimka smanjivaće razliku između video snimaka pravljenih za TikTok i recimo YouTube, što po nama i nije baš pametan potez. Naime, već je bilo kompanija koje su (neuspešno) potrošile stotine miliona dolara kako bi razvile servise koji bi se pozicionirali između TitTok-a i YouTube-a, ali svi do jednog su propali (Quibi, na primer).

Sa jedne strane je razumljivo što TikTok želi da olakša ljudima da gledaju duže video snimke, ali ostaje da se čuje i druga strana – da li korisnici žele da ih gledaju. Najveća opasnost krije se upravo u tome – kompanija koja je navikla stotine miliona ljudi da gledaju kratke video snimke, sigurno će promenom svog fokusa izazvati velike reakcije tih korisnika. U svakom slučaju, biće interesantno da vidimo kako će taj potez uticati na dalji razvoj kompanije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,