Tim Cook izjavio da Apple uz pomoć AR-a želi da poboljša komunikaciju

Izvršni direktor Apple-a Tim Cook retko pruža detalje o nenajavljenim proizvodima, ali ponudio je neke nagoveštaje o Apple-ovom razmišljanju o proširenoj stvarnosti i automobilima u najnovijem intervjuu za New York Times. Kada je reč o proširenoj stvarnosti, on se složio sa novinarima da je ova tehnologija od presudne važnosti za budućnost komuniciranja.

PCPress.rs Image

Proširivanje komunikacije vizuelnim elementima

Zamišlja se da se AR koristi u zdravstvu, obrazovanju, maloprodaji i igrama.  Godinama se priča da Apple radi na naočarima proširene stvarnosti, a poslednja curenja sugerišu da bi uređaj sa mešovitom stvarnošću mogao da se pojavi sledeće godine. Funkcije proširene stvarnosti već su dostupne na iPhone-u i iPad-u, ali izvan nekih zabavnih Snapchat filtera, proširena stvarnost još uvek nije postala toliko široko korišćena.

Cook je takođe široko govorio o Apple-ovom pristupu proizvodima tokom pitanja o automobilima. Iz curenja iz Apple-a postalo je nejasno da li kompanija razvija tehnologiju za autonomne automobile da bi mogla da licencira druge kompanije ili Apple planira da samostalno razvije čitav automobil. Cook se pozvao na autonomiju kao „osnovnu tehnologiju“ i rekao da s njom može mnogo da se napreduje u robotici, ali je upozorio  da se na kraju ne isporučuje korisnicima svaki Apple projekat.

Pročitajte i:  IT dominira na listi 100 najvećih brendova

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,