N Central domination

Tim Cook: „kupite mami iPhone“

Izgleda da kompanija nema planove da uskoro popravi ‘zelene mehuriće’.

PCPress.rs Image

Kompatibilnost između iPhona i Androida

Na konferenciji Code 2022, Tim Cook je odgovorio na pitanje novinara o RCS tekstualnim porukama, sugerišući da ljudi kupe iPhone.

Na pitanje novinara kako bi Apple mogao da poboljša komunikaciju između korisnika iPhone-a i Android-a, Cook je rekao: „Ne čujem da naši korisnici traže da ulažemo mnogo energije u to“. Kada je novinar odgovorio da ne može da pošalje određene video snimke svojoj majci koja koristi Android, Cook se našalio „kupi mami iPhone“.

To će sigurno podgrejati debatu o uobičajenom formatu za razmenu poruka na pametnom telefonu. Google je dugo promovisao RCS (Rich Communications Service) kao način da omogući bolju interoperabilnost između korisnika iOS-a i Android-a. Kompanija je čak osudila Apple zbog toga prošlog meseca.

Google bi mogao da pomogne u eliminaciji „zelenig mehura“ koji vide korisnici iPhone-a kada prime tekstualnu poruku sa Android telefona.

Apple je razmišljao da ponudi iMessage korisnicima Android-a ali je brzo odustao od takve ideje. Bivši šef marketinga Phil Schiller rekao je da bi prebacivanje iMessage-a na Android „više škodilo nego što bi pomoglo“. Zatim, jedan bivši izvršni direktor Apple-a je naveo da „iMessage predstavlja ozbiljno zaključavanje“.

Pročitajte i:  Apple izbacio zakrpu za iOS 16 koja utiče na iPhone 14

Ipak, Cook je naveo da ne isključuje u potpunosti tu ideju.

U svakom slučaju, problem „zelenog mehura“ uglavnom je usmeren na SAD. Korisnici u drugim zemljama imaju tendenciju da favorizuju aplikacije poput Telegram-a, WhatsApp-a i Signal-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.