Tim Cook priprema svog naslednika

U intervjuu za BuzzFeed glavni izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, je, između ostalog, rekao kako ne namerava da bilo šta prepusti slučaju kada je upravljanje kompanijom u pitanju, te da već radi na pripremi potencijalnih kandidata koji bi mogli da ga naslede na poziciji izvršnog direktora.

PCPress.rs Image

BuzzFeed je intervjuisao Cook-a u Čikagu povodom otvaranja maloprodajnih objekata sledeće generacije, a tom prilikom su razgovarali i o budućnosti poslovanja kompanije. Cook je tokom razgovora rekao kako njegova uloga nije da izabere jednu osobu koju će učiniti naslednikom, već da pripremi više odgovarajućih kandidata, te tako konačnu odluku neće doneti on, već upravni odbor kompanije.

Osim o pitanju naslednika mesta izvršnog direktora, govorilo se i o tome da Apple planira da postane konkurentniji na polju proširene stvarnosti, te da nastavi sa svojim zalaganjima u okviru zaštite životne sredine. Cook je tom prilikom istakao i da se kompanija ne bavi politikom, ali da prati politička dešavanja bez naklonosti prema bilo kojoj političkoj opciji.

Izvor: Fortune

Pročitajte i:  Pet tehnoloških događaja koja su obeležila prošlu nedelju

 

Facebook komentari:

Tagovi: , ,