Zebra

Tim Kuk očekuje da će iPhone SE privući Android korisnike

Apple je nedavno zvanično predstavio iPhone SE, a CEO kompanije Tim Kuk objavio je da već dobija izuzetno pozitivne reakcije korisnika. To za njega nije iznenađenje jer kako je rekao „ iPhone SE vredi više nego što košta, a brži je od najbržeg Android telefona“.

On je naveo da je prodaja ovog modela odlična, ali da se pokazalo da su za sada najbolja tržišta za ovaj model države u kojima su primanja niža od svetskog proseka. Na tim tržištima on smatra da će iPhone SE uspeti da privuče znatan broj dosadašnjih korisnika Android telefona. Glavna prednost SE-a je što u sebi sadrži hardver iPhone-a 11, koji je spakovan u manje i pristupačnije kućište.

Kada se generalno radi o cenovnoj politici Apple-a, Tim Kuk je rekao da ovaj pristupačan model neće ugroziti niti menjati cenovnu strukturu Apple telefona. Po njegovim rečima, Apple je uvek težio da ponudi vrhunske proizvode po prihvatljivim cenama i ta politika će se nastaviti i dalje. Drugim rečima, i u budućnosti ćemo verovatno moći da očekujemo slične modele kao što je SE (koji je u skladu sa prethodnom izjavom), ali generalna strategija premium telefona po premium cenama i dalje će biti Apple-ov cenovni mainstream.

Pročitajte i:  Etički haker „upao“ u interne sisteme više od 35 kompanija

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,