Tim Kuk očekuje da će iPhone SE privući Android korisnike

Apple je nedavno zvanično predstavio iPhone SE, a CEO kompanije Tim Kuk objavio je da već dobija izuzetno pozitivne reakcije korisnika. To za njega nije iznenađenje jer kako je rekao „ iPhone SE vredi više nego što košta, a brži je od najbržeg Android telefona“.

PCPress.rs Image

On je naveo da je prodaja ovog modela odlična, ali da se pokazalo da su za sada najbolja tržišta za ovaj model države u kojima su primanja niža od svetskog proseka. Na tim tržištima on smatra da će iPhone SE uspeti da privuče znatan broj dosadašnjih korisnika Android telefona. Glavna prednost SE-a je što u sebi sadrži hardver iPhone-a 11, koji je spakovan u manje i pristupačnije kućište.

Kada se generalno radi o cenovnoj politici Apple-a, Tim Kuk je rekao da ovaj pristupačan model neće ugroziti niti menjati cenovnu strukturu Apple telefona. Po njegovim rečima, Apple je uvek težio da ponudi vrhunske proizvode po prihvatljivim cenama i ta politika će se nastaviti i dalje. Drugim rečima, i u budućnosti ćemo verovatno moći da očekujemo slične modele kao što je SE (koji je u skladu sa prethodnom izjavom), ali generalna strategija premium telefona po premium cenama i dalje će biti Apple-ov cenovni mainstream.

Pročitajte i:  Novi iPhone imaju satelitski modem Qualcomm, nove Apple radio čipove

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,