Tinder radi na tasteru za paniku

Tinder je rešio da preduzme dodatne korake kako bi poboljšao bezbednost korisnika, te lansira funkcije koje omogućavaju potvrdu identiteta potencijalnih partnera, taster za paniku, te onu koja organima reda šalje tačnu lokaciju korisnika kojem je potrebna pomoć.

Kompanija Match, u čijem je Tinder vlasništvu, pokrenula je i sigurnosnu aplikaciju Noonlight, a sa testiranjem bezbednosnih opcija bi prvo trebalo da se počne na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, i to već od kraja januara. Tako će korisnici u slučaju opasnosti moći da aktiviraju alarm uz pomoć Noonight alatke u okviru Tinder aplikacije. Od njih će se prvo tražiti da unesu sigurnosni kod, pa ako se to ne dogodi dobiće tekstualnu poruku od Noonight operatera, ako ni na nju ne odgovore uslediće telefonski poziv, a dispečeri će policiju kontaktirati tek ako se korisnik ne javi.

Da bi aktivirali sigurnosnu opciju korisnici će sa aplikacijom morati da podele svoju lokaciju, a iz kompanije tvrde da se ove informacije neće koristiti u marketinške ili neke druge svrhe. Eksperti nove bezbednosne opcije pozdravljaju kao još jedan korak ka sigurnijem online dejtingu, pa se u budućnosti očekuje još sličnih mera.

Pročitajte i:  Provera korisnika: Bezbednost i dejting aplikacije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

25. sat

PC Press eCommerce
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.