BIZIT 2022

Tinder: Spam iz profilnih fotografija

Novi trend zahvata dejting aplikacije kao što je Tinder, a radi se o kampanjama koje funkcionišu preko linkova koji vrebaju iz profilnih fotografija.

PCPress.rs Image

Veliki broj Tinder spam profila ima zajedničke karakteristike – na primer fotografije korisnika koje će većina smatrati privlačnim. U pitanju su lažni profili, koji polako preplavljuju platformu, a osnovni cilj im je da korisnike odvuku na spam linkove, koji obično vode do nekih drugih dejting aplikacija ili erotskih sajtova kojima je potrebna reklama. U pitanju je tehnika koja se razlikuje od uobičajenih – u okviru kojih se korisnicima linkovi šalju preko direktnih poruka. Zamke su ovde sakrivene u fotografijama lažnih korisnika, pa ih je teže detektovati i ukloniti.

PCPress.rs Image

Popularne dejting aplikacije se već neko vreme bore protiv spam poruka i lažnih profila. Pored toga što nude lažne informacije, takvi profili ozbiljno ugrožavaju bezbednost legitimnih korisnika, pa im se preporučuje da izbegavaju linkove iz direktnih poruka, te da prijavljuju lažne profile.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Tinder: Bezbednost žena je sada u srcu aplikacije
eFakture

Tagovi: ,