BIZIT Seminar

Tinder: Veća bezbednost za korisnike

Tinder će korisnicima uskoro omogućiti da proveravaju one sa kojima se poklope na aplikaciji, a kako bi bili sigurni u sopstvenu bezbednost pre nego što ih sretnu u analognom svetu.

PCPress.rs Image

Kompanija Match Group, koja između ostalih stoji iza aplikacije Tinder, udružila se sa platformom Garbo, a kako bi udruženim snagama povećali bezbednost korisnika. Zainteresovani su i do sada mogli da dobiju informacije o onima sa kojima žele da se sretnu, ali je nova funkcija fokusirana na žene i pripadnike manjinskih grupa. Da bi se neki korisnik proverio potreno je da se zna njegovo ime i prezime, ili ime i broj telefona. Zainteresovana strana potom dobija informacije o prethodnom ponašanju, te o tome da li je korisnik osuđivan zbog nasilničkog ponašanja, dok se informacije o drugim krivičnim delima i prekršajima isključuju.

PCPress.rs Image

Nova funkcija nije besplatna, ali cena još uvek nije poznata. Očekuje se da opcija do korisnika stigne narednih meseci, te da utiče na veću bezbednost, bar onih korisnika koji su spremni da plate. Najveći problem je u tome što se veliki broj napada nikada ne prijavi, pa se korisnicima preporučuje da budu oprezni čak i pošto provere one sa kojima žele da se sretnu.

Pročitajte i:  Tinder uvodi nove bezbednosne funkcije, uključujući Inkognito režim

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,