TrendMicro

Tinejdžer milioner ulaže u novu, nepoznatu kriptovalutu

Erik Finman je imao samo 12 godina kada je u leto 2011. godine kupio Bitkoine u vrednosti od hiljadu dolara. Danas najpoznatija kriptovaluta je u to vreme imala tek dve godine, te vredela 10 dolara po jednom tokenu, i još uvek je povezivana sa dark web-om, anarhijom i nelegalnom trgovinom.

PCPress.rs Image

Mesec dana pre nego što je obavio kupovinu Finman se sa roditeljima dogovorio da će, ako hiljadu dolara uspe da pretvori u milion, biti oslobođen odlaska na koledž, što se 2017. i dogodilo, budući da je vrednost ove kriptovalute te godine prešla 10 hiljada dolara po jedinici, a u decembru 2017. išla i do skoro 20 hiljada dolara. Finman je tako rano stekao finansijsku nezavisnost, te tokom poslednjih godina ulagao u mnoge projekte.

Nedavno je najavio još jedno ulaganje, te tom prilikom objavio da sve što ima u Bitkoinima ulaže u Metal – kriptovalutu koja se pojavila 2017. godine, i o kojoj se do sada nije mnogo čulo. Tako je odlučio da sav kripto-kapital konvertuje u ovu nepoznatu digitalnu valutu, iza koje stoji Metal Pay – digitalni novčanik koji korisnicima omogućava skladištenje i čuvanje kriptovaluta, te razmenu za američke dolare. Tinejdžer je 24. avgusta objavio da je veći deo svog kripto-bogatstva već preveo u Metal, te da mu je ostalo još 446 Bitkoina, što je u tome trenutku bilo oko 4,5 milijarde dolara.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pao ispod 20.000 dolara

PCPress.rs Image

Pored navedenog Finman je najavio i da će Metal Pay prevazići Facebook Libra valutu, i da će na kraju zameniti i Bitkoin, a zbog toga što se radi o aplikaciji i valuti koja olakšava transakcije, te tako kriptovalute približava običnom narodu.

Izvor: Venture Beat

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,