ePlaneta

TinyPod pretvara Apple Watch u neku vrstu iPod-a

Naišli smo na jedan lep primer kako staroj elektronici udahnuti novi život. TinyPod je neka vrsta dodatnog kućišta za stare verzije Apple Watch pametnih satova koje ih pretvara u uređaj sličan iPod-ovima. Cena ovog interesantnog dodatka biće oko 90 dolara, a u prodaji će se naći već ovog meseca.

PCPress.rs Image

Dizajnerski gledano, tinyPod podseća na iPod, sa kružnim kontrolama, sa mestom u koje se postavlja Apple Watch (bez narukvice). Kada su povezani, kontrole na kućištu omogućavaju fizičko, analogno rotiranje krunice na satu. Mehanizam koji stoji iza ovoga je inovativan i kompanija Newar, koja stoji iza njega, već je podnela patentnu prijavu.  

Kućište nema nikakve dodatne elektronske komponente. Upravo u toj jednostavnosti je i njegova najveća prednost. Kako proizvođač navodi, idealan je za slušanje multimedijalnih sadržaja (muzike, podkasta, audio knjiga…), ali naravno može da posluži i za pregled email-ova, poruka i kalendara.

Navodi se da će tinyPod biti kompatibilan sa svim Apple Watch modelima od serije 4. Prvo će biti predstavljena verzija za satove Apple Watch Series 7, 8 i 9 (veličine 45 mm), zatim Ultra i 41 mm satove iz iste serije, dok će na kraju biti ponuđene i verzije za satove od 40 i 44 mm, iz serija 4, 5 i 6.

Glavna prednost ovog dodatka je što ne zahteva da kupite novi uređaj, već što omogućava da se starom, ali još uvek funkcionalnom Apple Watch-u pronađe neka nova upotreba. U tom smislu, ovo bi mogao da bude jedan od interesantnijih gadžeta predstavljenih tokom ove godine.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *