BIZIT Seminar

Tips and Tricks Informacionih sistema, Goran Ličanin, konsultant Svetske banke | BIZIT2022

Goran Ličanin, konsultant Svetske banke je govorio o uvođenju informacionih sistema. Koji su rizici, koji su propusti, kakve su prednosti uvođenja informacionih sistema, za koje svi intuitivno pretpostavljamo da puno pomažu u svakodnevnom poslovanju?

PCPress.rs Image

„Želeo bih da se na prvom mestu zahvalim timu PC Press-a, jer ovaj događaj je – kao i uvek – izuzetno lepo organizovan, a posebno mi je drago da ovde mogu da vidim doajene jugoslovenske informatike na jednom mestu,“ istakao je na samom početku. „Najčešća asocijacija kod ljudi kada se spomene informacioni sistem je softversko rešenje. Ali ipak definicija istog je mnogo kompleksnija što se često zanemaruje i samim tim rezultuje neuspešnim projektima. Šta je onda informacioni sistem? Ako u definiciji informatike i definiciju sistema dodate i čoveka dobijamo da je informacioni sistem skup interakcija između svih elemenata sistema koji podrazumevaju razmenu informacije u svim njenim ekspresijama, percepcijama i obradama iste živim bićima i unutar različitih tipova tehnologija, uključujući interakcije unutar svih njenih elemenata u cilju dobijanja optimalnog rezultata i sinhronizovanog funkcionisanja jednog celosnog sistema.“

Pročitajte i:  Zašto Facebook mora da promeni organizacionu strukturu?, Zvezdan Horvat, Adizes Institute | BIZIT2022

Celokupno izlaganje Gorana Ličanina možete pogledati na linku ispod kao i ostala predavanja i panele koji su se održali prvog dana BIZIT konferencije.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *