TrendMicro

Tony Douglas novi direktor Etihad Aviation Grupe

Predsednik Upravnog odbora Etihad Aviation grupe, Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei potvrdio je danas imenovanje Tony-ja Douglas-a za novog generalnog direktora Grupe, saopšteno je iz Etihada.

PCPress.rs Image

Douglas će tu funkciju početi da obavlja u januaru 2018. godine, pri čemu će se Etihadu pridružiti nakon mandata u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, gde je bio direktor Odeljenja za odbrambenu opremu i podršku, saopštavaju iz te avio-kompanije. Tony Douglas je prethodno radio u Velikoj Britaniji na odgovornim funkcijama pri aerodromskom operateru BAA i na pozicijama operativnog direktora i bio je imenovan za generalnog direktora grupe Laing O’Rourke. Pri BAA je bio izvršni direktor aerodroma Hitrou.

Takođe, Douglas je radio i na odgovornim pozicijama u UAE, pri čemu se posebno izdvajaju funkcije generalnog direktora kompanija Abu Dabi Airports i generalnog direktora kompanije Abu Dabi ports, gde je bio odgovoran za uspešnu izgradnju poput Kalifa.PCPress.rs Image

Kao generalni direktor Grupe, Douglas će sarađivati sa timom Upravnog odbora i rukovodstvom na razvoju i sprovođenju niza strateških aktivnosti usmerenih na pozicioniranje Etihada na regionalnom i globalnom tržištu avijacije.

Douglas će imati podršku iskusnog rukovodećeg tima uključujući Rey-a Gammell-a, koji će se vratiti na poziciju ljudskih resursa Grupe, zatim prelaznog finansijskog direktora Grupe Ricky-ja Tirion-a, direktora strategije i planiranja Kevin-a Knight-a, direktora službi za podršku Mana Mohamed Saeed Al Mull-a, generalnog savetnika Heninga cur Hausena, kao i potpresednice za korporativne poslove Amina-e Taher-e.

Izvor: Tango Six T6

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,