PC Press Top 50 – pobednici 2016

Već dvadeseti put krećemo u avanturu pregleda domaćeg Interneta i šarolikih ostvarenja izniklih na njemu. Ako je išta u Srbiji moderno onda je to Web, a ako iko prati svetske trendove u svom poslu, onda su to developeri. Doduše, i domaći korisnici dobro znaju šta hoće. Zato je jubilarni 20. pregled zahtevao da pažljivije analiziramo šta ljudi vole, šta dobija na vrednosti, a šta polako odlazi u istoriju. Internet se menja, ali njegov značaj može samo da raste. Zato pogledajte ko je u ovom trenutku na vrhu

Vesti i informacije


rts.rs

Sajt RTS‑a i prateće mobilne aplikacije iz godine u godinu napreduju, pružajući sve pogodniji pristup sadržajima koji javni servis emituje. Posebno je važno što su video‑sadržaji izdvojeni iz emisija i raspoloživi za gledanje, ali i opisani tekstom, što omogućava lako pretraživanje, bilo preko internog mehanizma sajta, ili kroz Google. Široka RTS‑ova programska ponuda je jasno podeljena po kategorijama, a kretanje kroz sajt je prilagođeno mobilnim uređajima.

021.rs

Radiodifuzno preduzeće „021“ proizvodi radio program i veoma kvalitetan sajt koji donosi vesti, servisne i druge informacije pre svega iz Novog Sada, ali i iz drugih krajeva naše zemlje i sveta. Svidela nam se brzina reagovanja sajta, jednostavan i efektan dizajn, ali i lepeza pokrivenih tema, te kvalitetne fotografije. Moglo bi se još poraditi na pretraživanju, koje se za sada oslanja samo na Google.

Pročitajte i:  PC Press ERP specijal besplatan u digitalnoj čitaonici

benchmark.rs

Popularni sajt benchmark.rs je tokom prethodne godine prošao kroz velike promene, koje nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Nove boje sajta su se nekome svidele a nekome baš i nisu, ali je obilje video‑sadržaja kroz Bench TV donelo novi kvalitet i nove posetioce. Informacije o hardveru, softveru i servisima sada su propraćene i mogućnošću brze i povoljne kupovine, a ako biste o svemu tome i da prodiskutujete, tu je i dalje Benchmark forum.

danas.rs

Dnevni list „Danas“ većinu sadržaja štampanog izdanja emituje i na sajtu. Njihov fokus na ozbiljne sadržaje, uz izbegavanje tabloidnih tema, rezultirao je kvalitetnim materijalima pomoću kojih se može steći realna slika o domaćim i svetskim zbivanjima. Osim politike i ekonomije, važne teme kojima se „Danas“ bavi su sport, kultura, automobilizam i mobilne tehnologije, a „tačku na i“ daju uvek popularne Corax‑ove karikature.

srpskadijaspora.info

Šta zanima naše ljude širom sveta? Uz uobičajene kanale informisanja, mnogi su zainteresovani i detalje iz njihove domovine, bilo da se radi o ekonomskim kretanjima, sportskim manifestacijama, estradi ili „bakinoj kuhinji“. Sajt sprksadijaspora.info obezbeđuje takve informacije, a čak i ako niste njegov redovni posetilac, svraćaćete kada na Facebook‑u vidite neku najavu koju mnogi share‑uju.

Pročitajte i:  Apple kupio Texture Magazine Service

Sledeća strana -> eMarket


* – Napomena: nakon pobednika u kategoriji, sajtovi su prikazani abecednim redosledom

WebTop50-2016

Facebook komentari:
SBB Solutions


Tagovi: , , , , , , , , , , , ,