BIZIT 2022

Tor pretraživač stigao i na Android

Tor Project, kompanija koja stoji iza poznatog Tor pretraživača, objavila je i prvu verziju Tor mobilne aplikacije za Android uređaje.

PCPress.rs Image

Tor pretraživač za Android je u alfa fazi razvoja i obećava najveću zaštitu privatnosti koja je do sada viđena na Android uređajima. Aplikacija će, kako tvrde kreatori, biti u ravni sa svojim desktop rođakom, samo što će zahtevati neke dodatne elemente, kako bi privatnost korisnika podigla na maksimum. Jedan od njih je i Orbot, proxy aplikacija koja je već dostupna na Android-u, a koja je neophodna kako bi se Tor pretraživač za Android povezao na Tor mrežu.

Tor za Android stiže sa opcijama poput one koja blokira praćenje i nadgledanje web-sajtova koje korisnik posećuje, potom višeslojne enkripcije, kao i kompletne anonimnosti kada je u pitanju krstarenje mrežom, te izmicanje tehnologijama koje su tu da prate ponašanje korisnika. Tako korisnici neće za sobom ostavljati digitalne otiske, pa će ih biti skoro nemoguće pratiti na osnovu istorije pretraživanja ili podataka o uređaju.

Pročitajte i:  Kako se Tor bori protiv cenzure u Rusiji

PCPress.rs Image

Aplikacija je dostupna na Google Play Store-u, pa zaljubljenici u privatnost već mogu da je preuzmu.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,