Toshiba bi mogla da bude isključena sa berze u Tokiju

Japanska kompanija Toshiba objavila je da je spremna da preduzme niz mera koje će doprineti da izađe na kraj sa potencijalnim gubitkom, ukoliko do marta sledeće godine ne bude završen proces prodaje jedinice za proizvodnju čipova konzorcijumu Bain Capital LP, a za 18 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Ako prodaja ne bude zaključena do marta sledeće godine, što predstavlja završetak finansijske godine za ovu kompaniju, vrlo je verovatno da će Toshiba imati negativan neto prihod drugu godinu zaredom, a što bi moglo da utiče na to da bude isključena sa berze u Tokiju.

Izvršni direktor Satoshi Tsunakawa rekao je da još uvek ništa nije odlučeno, te dodao da je istina da razmatraju određene mere, ali nije precizirao o kojim se merama radi. Sredstva do kojih bi kompanija došla ovom prodajom odrazila bi se na ukupne prihode, ali činjenica da se o dogovoru raspravlja tek od prošlog meseca mogla bi da utiče na to da prodaja ne bude odobrena od strane regulatornih tela na vreme, budući da je za takve pregovore obično potrebno bar šest meseci.

Pročitajte i:  Nedostatak konzola aktuelne generacije mogao bi da potraje do 2023. godine

Toshiba će morati da se suoči i sa potencijalnim problemima koje bi u vezi sa dogovorom mogla da pravi partnerska kompanija Western Digital, koja se protivi tome da bilo koji ugovor bude sklopljen bez njene saglasnosti.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,