BIZIT 2022

Toshiba pomaže obnovu Nacionalnog parka Tara

JP Nacionalni park Tara i kompanija Toshiba započele su krajem prošle nedelje obnovu šuma u Nacionalnom parku Tara koje su uništene u požarima tokom 2012. godine.

IMG_1729

Ukupno 7.500 novih sadnica omorike, smrče i bora biće posađeno u oktobru i novembru, a prve sadnice posađene su u oblasti Zaovine.

Sredstva za nabavku i sadnju sadnica obezbedila je i donirala kompanija Toshiba u sklopu eko akcije „Toshiba ume da posadi šume“, nakon čega će brigu i nadzor nad pošumljenim površinama preuzeti stručnjaci JP NP Tara.

Pomenula akcija  deo je globalnog projekta grupacije Toshiba za umanjivanje posledica globalnog zagrevanja i očuvanja biodiverziteta na planeti, koju je takođe podržala i Ambasada Japana u Republici Srbiji.

Toshiba je korporativni građanin naše planete, organizacija posvećena ljudima i budućnosti,  a budućnost će biti upravo takva kakvom je danas gradimo. Zato i u Srbiji aktivno učestvujemo u akcijama obnove i očuvanja životne sredine kao i bilo gde drugde na svetu. Nadamo se da ćemo ličnim primerom i kampanjom „Toshiba ume da posadi šume“ podstaknuti i druge da se uključe i doprinesu obnovi i očuvanju Tare – dragulja Srbije i ove planete“, istakao je istom prilikom Imai Takeši (Imai Takeshi), asistent potpredsednika kompanije Toshiba u Evropi, i dodao da će poznata japanska korporacija do 2025. godine posaditi million i po sadnica drveća širom sveta i na taj način obeležiti jubilarnih 150 godina postojanja.

Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"

IMG_1743Početak pošumljavanja je svojim prisustvom podržao i ambasador Japana u Republici Srbiji, NJ.E. g. Masafumi Kuroki, koji je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što japanska kompanija Toshiba u Nacionalnom parku Tara sprovodi svoje globalne aktivnosti sađenja 1,5 miliona sadnica širom sveta do 2025. godine.

“Projekat u sklopu koga će kompanija Toshiba posaditi 7,500 sadnica na požarištu Nacionalnog parka Tara doprineće obnovi ekosistema i očuvanju biodiverziteta Tare. Umanjenje posledica globalnog zagrevanja i očuvanje biodiverziteta su danas važni globalni izazovi svih zemalja, i da bi ih savladali, kompanije i ljudi moraju blisko da sarađuju. Posebno mi je drago što se aktivnosti odvijaju u Nacionalnom parku Tara, jednom od najvrednijih područja pod šumama u Evropi. Nadam se da će to doprineti očuvanju šuma Tare i ohrabriti meštane da brinu o njima”, izjavio je ambassador Kuroki, pohvalivši ekološku viziju i konkretne akcije kompanije Toshiba u savladavanju ovih izazova.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,