BIZIT 2022

Toshiba povlači računare zbog pregrevanja

PCPress.rs ImageToshiba je u četvrtak najavila da će povući iz prodaje 41.000 prenosvih računara zbog pregravanja. Vlasnicima tih računara se savetuje da ih ne koriste do daljeg.

Do sada je ovaj proizvođač primio 129 reklamacija zbog pregrevanja kućišta u blizini priključka za strujni adapter – u nekim slučajevima je došlo i do deformacije kućišta. Štaviše, u dva slučaja su prijavljene manje opekotine, a u još dva slučaja je pregrevanje oštetilo okolne predmete.

Povlačenje iz prodaje se odnosi na neke serije modela Toshiba Satellite T135, Satellite T135D i Satellite Pro T130. Ovi računari su u periodu između avgusta prošle godine i avgusta ove godine prodavani u prodavnicama širom sveta, kao i preko Interneta, pre svega preko sajta Toshibadirect.com, a njihova cena je bila između 600 i 800 dolara.

Korisnicima se savetuje da sa sajta http://laptops.toshiba.com/about/consumer-notices preuzmu novu verziju BIOS-a koja će, u slučaju da se radi o spornom računaru, detektovati pregrevanje, isključiti spoljno napajanje i na ekranu ispisati poruku korisniku da se javi Toshibi radi beplatne popravke; ukoliko korisnik nema pristup Internetu, takođe može da se obrati Toshibi i organizuje preuzimanje novog BIOS-a na drugi način.

Izvor: X-bit labs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,