Toshiba predstavila Windows 10 pametne naočare

Toshiba je predstavila novi uređaj za proširenu stvarnostdynaEdge, a u obliku pametnih naočara koje mediji opisuju kao neugledne, te ističu da ih od gomile sličnih proizvoda odvaja jedino puna verzija Windows-a 10, koja ih pretvara u nešto poput nosivih računara.

PCPress.rs Image

Proizvod dolazi u paketu koji će se prodavati za neskromnih 1.899 dolara, te spaja uređaj koji ima nešto poput Google Glass displeja, a koji je ojačan Windows-om 10, te Intel-ovim procesorima šeste generacije. Uređaj pokriva samo jedno oko, te tako ne ugrožava druge radnje koje korisnik obavlja, a iz kompanije kažu da je optimizovan za rad u fabrikama, te da bi mogao da služi za proveravanje spiskova i fotografija proizvoda. Zahvaljujući tehnologiji koja je osnažena elementima proširene stvarnosti, korisnici mogu da listaju PDF dokumente, pretražuju video sadržaje, skeniraju proizvode preko QR markera, i obavljaju druge radnje koje bi mogle da ubrzaju proizvodnju.

Najveći problemi koji sprečavaju integrisanje ovakvih proizvoda u radne prostore u vezi su sa vremenom koje je potrebno za obuku radnika, ali i sa bezbednošću. Većina sličnih proizvoda se do sada zasnivala na Android operativnom sistemu, te Toshiba veruje da bi uvođenje Windows-a 10 moglo da eliminiše ove probleme, i poveća sigurnost.

Pročitajte i:  Android malver i lažna bezbednosna ažuriranja

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,