BIZIT 2022

Towers net na sajmu IT bezbednosti u Nirnbergu

Na najvećem evropskom sajmu IT bezbednosti koji se od 7.do 9. oktobra održao u Nirnbergu, među 384 provajdera iz 21 zemlje sveta, prvi put je izlagala i kompanije iz Srbije, beogradski „Towers net“ koja je predstavila svoj „ Towers netdefender“, sistem za detekciju i sprečavanje sajber napada. Ovo softversko rešenje radi na principu agent programa koji se instalira na server i štiti ga.

teh-Zivkovic

Milan Živković, direktor sektora razvoja za domen Informacione bezbednosti iz ove srpske firme, tvrdi da agent program zauzima veoma malo resursa štićenog servera i ne usporava mrežni saobraćaj, jer koristi manje od 1 odsto snage procesora u trenutku stvarnog napada na sistem. Preko agent programa „Towers netdefender“ vrši monitoring svih log datoteka u realnom vremenu, detektuje zlonamerne aktivnosti na mreži ili sistemu, identifikuje ih i blokira a zatim generiše izveštaj uspešne odbrane za korisnika. Takođe, on skenira kompletan ulazni protok na branjenom serveru i u slučaju realnog napada generiše komandu za blokiranje istog.

Na predstavljanju programa na Sajmu u Nirbergu, naročitu pažnju stručnjaka privukla je činjenica da je program zaštite potpuno automatizovan i autonoman, odnosno da ne traži „upravljanje eksperta“.

Pročitajte i:  Nova Firefox funkcija za bolju bezbednost

Mnogi su bili iznenađeni da je ovakav proizvod došao iz Srbije, a inače ceo sistem je nastao u saradnji sa partnerskom kompanijom „Nekst“ iz Japana.

Na Dalekom istoku ovaj sistem radi besprekorno i ima veliki broj korisnika upravo zato što je koncipiran da se brzo i bez velikih ulaganja pušta u rad i ne zahteva nadzor korisnika. Trenutno se koriste dva redundantna serverska centra, a u planu je da uskoro bude pušten u rad serverski centar u Beogradu, koji je planiran da bude centar distribucije i razvoja programa za Evropu.

Izvor: Towers net

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,