N Central domination

Tramp najpraćeniji tviteraš među svetskim liderima

Američki predsednik Donald Tramp je lider koji je najviše praćen na Twitter-u, ispred pape Franje i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u objavljenom godišnjem izveštaju Twiplomacy organzacije Burson Cohn and Wolfe.

Oko 52 miliona korisnika Twitter-a prati nalog američkog predsednika koji je postao svetski lider s najviše pratilaca na toj društvenoj mreži od oktobra 2017. godine. Tramp je tada premašio poglavara Rimokatoličke crkve sa 47 miliona korisnika Twitter-a koji prate njegove naloge na devet jezika, navodi se u anketi. “Indijski premijer zauzima treće i četvrto mesto sa 42 miliona pratilaca na ličnom i 26 miliona na njegovom zvaničnom nalogu”, dodaje se istraživanju.

U Evropi je britanska premijerka Tereza Mej najviše praćena sa oko pet miliona korisnika. Sledi francuski predsednik Emanuel Makron sa tri miliona. Ukupno 187 predsednika država i vlada ima naloge na Twitteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Severna Koreja, Svazilend i Turkmenistan.

Izvor: Beta

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Truth Social nije odobrena u Play prodavnici
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,