Transformacija Acera na holding sistem

Osnivač kompanije Acer, Stan Shih, rekao je da uprava planira da postepeno pređe na holding sistem, u okviru kojeg bi se kompanije iz Acer grupe pretvorile u nezavisne entitete koji bi tako izlazili na berzu.

PCPress.rs Image

Pre nego što se to dogodi, Acer planira da poveća svoj udeo u tim kompanijama iznad 50% kako bi imao punu kontrolu nad njima. Prema pisanju Digitimes-a, Stan Shih misli da BYOC (Build Your Own Cloud) poslovanje, koje kombinuje servise, hardver i softver, ne bi smelo da se stavi pod kontrolu jedne velike organizacije, te da bi trebalo da funkcioniše nezavisno kako bi postiglo veću vrednost.

Acer je u trećem kvartalu ove godine dostigao prihod od 2,01 milijardu dolara, što znači da beleži porast od 3,4% na godišnjem nivou. Ovakav rast prihoda podstaklo je pet faktora: povećan prihod od proizvodnje video igara – koji se povećao za 168%, te činio 10% od ukupnog prihoda u trećem kvartalu, porast prodaje u Južnoj Americi, naročito Brazilu, za 30% u odnosu na prošlu godinu, povećana potražnja za notebook-ovima koji se baziraju na Windows-u – koja je porasla za 40%, povećani prihodi od prodaje Chromebook-a – koji su porasli za 27%, te uvećanje ukupnog prihoda za 30% u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte i:  ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition - Crvena boja strasti

Izvor: Fudzilla

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,