BIZIT 2022

Trend je konzumerizacija B2B rešenja

U hotelu Izvor u Aranđelovcu, u četvrtak, 26. marta, održan je godišnji skup kompanije SAP.

Vojislav Genić otvara godišnji skup za SAP korisnike
Vojislav Genić otvara godišnji skup za SAP korisnike

Skup namenjen korisnicima SAP rešenja bio je mesto gde je, između ostalog, predstavljeno rešenje SAP Afaria, namenjeno upravljanju  mobilnim uređajima, iza kog stoje kompanije Telekom Srbija i SAP.

Vođeni devizom “ako ne možeš da ih zabraniš, kontroliši ih”, stručnjaci SAP-a osmisli su enterprise mobility management rešenje bazirano na cloud tehnologiji koji hostuje Telekom Srbija, a koje pokriva sve popularne mobilne operativne sisteme.

Pored toga, bilo je reči i o evoluciji sa CRM na CEC (Customer Engagement Concept), a zbog činjenice da se mora pratiti svaka eksplicitna i implicitna akcija korisnika, kao i da sve veći deo B2B aplikacija postaje sličan B2C rešenjima, odnosno da se rešenja namenjena poslovnim korisnicima pojednostavljuju.

Pojednostavljenje je ključan segment poslovnog uspeha, rečeno je danas, ali da bi se stiglo to tog cilja potrebna su odgovarajuća rešenja i tehnologija, koja će dovesti do pojednostavljenja poslovanja. Upravo zato je SAP u februaru ove godine predstavio novu generaciju SAP HANA sistema, koja će redefinisati koncept planiranja resursa preduzeća u 21 veku.

“SAP S/4HANA je rešenje koje ujedinjuje softver i ljude, kako bismo gradili preduzeće koje radi u realnom vremenu, a istovremeno da pojednostave rad preduzeća i da se umreže svi poslovni procesi. SAP S/4HANA pojednostavljuje rad svih segmenata poslovanja bez obzira na industriju iz koje korisnik dolazi. Ona omogućava lakšu adaptaciju platforme na skoro svim uređajima. SAP S/4HANA je kreirana da obezbedi poslovne inovacije i da na jednostavan način povezuje ljude, uređaje i poslovne procese u realnom vremenu, kao i da podrži razvoj novih poslovnih modela. To će takođe uticati na ubrzanje procesa kod modela koji su u vezi sa Internet of Things i Big Data. Pojednostavljivanje modela obrade podataka omogućava korisnicima da reorganizuju svoj IT, tako što će smanjiti troškove, a povećati IT efikasnost”, rekao je Vojislav Genić, direktor kompanije SAP za region Jugositočne Evrope.

On je rekao da je SAP 2014. godinu završio sa ostvarenim rastom od 8% u oblasti softvera i sa softverom povezanih usluga u odnosu na 2013.godinu, što je iznosilo 4.722 milijardi evra, dok je ukupan prihod iznosio 5.458 milijardi evra i tu je zabeležili porast od 7% u odnosu na 2013.

Kada govorimo o regionu Zapadnog Balakna, kom pripada i Srbija, kompanija SAP beleži konstantan rast u poslovanju još od 2008 godine, pa je tako u 2014.godini ostvaren rast od 21% u odnosu na 2013.

Pored dobrih finansijskih rezultata koje kompanija beleži, za SAP u Srbiji konstantno stižu i priznanja u vidu nagrada koje SAP korisnici dobijaju za implemntaciju SAP projekata. Tako je ove godine kompanija Elektroprivreda Srbije dobila SAP nagradu za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja. Ovaj projekat ujedno je prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Dok je kompanija NIS dobila srebrnu nagradu u kategoriji transformacija poslovanja (Business Transformation) za CRM7.

Novinari su imali prilike i da razgovaraju sa Robom Simpsonom, Database&Technology Head SAP CEE, koji je govorio o važnosti tranzicije na nove modele poslovanja i tome da kompanijama nije važno da prežive, već i da se razvijaju i rastu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,