Cove

Trend uvođenja clouda i Officea 365 i u domaćim kompanijama

U kompaniji Microsoft Srbija danas je organizovano predstavljanje primera dobre prakse uvođenja modernih tehnoloških rešenja u kompanijama, a sa novinarima su razgovarali predstavnici preduzeća Takovo a.d. i Uridium d.o.o.

Office_365_Logo_WebOni su podelili svoja iskustva kada je u pitanju implementacija Office 365 paketa i prelazak na poslovanje u Cloudu.

U današnje doba, kada kompanije sve više koriste korporativne mreže i sisteme koji funkcionišu po principu društvenih mreža, kompanija Microsoft je otišla korak dalje. U okviru novog paketa Office 365 omogućila pristup Office alatkama sa bilo koje lokacije, u bilo koje vreme – čak i sa mobilnog uređaja. Upravo zahvaljujući ovoj mogućnosti, pojedine domaće kompanije, poput preduzeća Takovo a.d. Gornji Milanovac i Uridium d.o.o. iz Valjeva, takođe su videle veliku prednost koja ova vrsta usluge pruža pri svakodnevnom poslovanju.

„Office 365 predstavlja idealno rešenje za uspešno i efikasno obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Zahvaljujući njemu, našem sistemu nisu neophodne skupe infrastrukture, a zaposlenima je rad veoma olakšan  s obzirom na to da su potpuno nezavisni od toga gde se nalaze, a mi i radimo na više lokacija. Sada je moguć rad van kancelarije, deljenje dokumenata, pa čak i rad na jednom dokumentu istovremeno“, rekao je Saša Tabaković, direktor preduzeća Uridium.

„Zahvaljujući prednostima Office 365 paketa zaposlenima u kompaniji je olakšano svakodnevno poslovanje.  , istakao je Dragan Virijević IT menadžer kompanije Takovo.

“Opredeljenje Takova za Office 365 predstavlja značajan korak u pružanju sigurnog i pouzdanog pristupa informacijama i resursima potrebnim za rad sa bilo koje lokacije, a rad je dodatno optimizovan, sa manjim troškovima. Naše je zadovoljstvo što smo u tome aktivno učestvovali,” dodao je Vladimir Ljubibratić iz Microsoftove partnerske kompanije Extreme.

Detaljnije o studiji slučaja kompanije Uridium, možete pročitati u tekstu objavljenom u decembarskom broju časopisa PC Press.

Na današnjem događaju rečeno je i da u svetu svaka četvrtka kompanija razmatra prelazak na Office 365, a očekuje se da takav prime

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,