BIZIT Seminar

Trener Partizana prešao u Crvenu Zvezdu

Iako vest nema nikakve direktne veze sa trenerom Partizana, a ni Crvenom Zvezdom, to je prva analogija koja nam je pala na pamet kada smo videli sliku Intel HD grafike za novu generaciju procesora koju pravi niko drugi do AMD. Otud i Crvena Zvezda/Partizan analogija.

PCPress.rs Image

Šalu na stranu, nova, deveta generacije Intel HD grafika koju je neko nedavno provukao kroz SiSoft bateriju testova, i pritom ostavio hardverski potpis i još po koju informaciju zaintrigirao je hardveraše širom sveta zbog jedne stvari. Naime, hardverski ID kod Intel grafike je “694C:C0“, što je, inače, hardverski ID kod za AMD (cela oznaka GPU-a je “Intel(R) HD Graphics Gen9; 694C:C0 (1720SP 47C 1GHz, 528kB L2, 10.4GB 800MHz)”). S druge strane, ovakve informacije treba uzeti s rezervom, posebno jer se radi o očitanom hardverskom ID-ju nove generacije test procesora, ali ukoliko se ova glasina ispostavi tačnom, uskoro možemo očekivati Intel APU-ove, konkretan ovaj Intel model ima 2 jezgra i 2 izvršne niti, kao i AMD Radeon grafiku!

Pročitajte i:  Intelova najnovija generacija procesora za laptopove donosi do 24 jezgara

Ovo bi mogli da potvrdi glasine sa kraja prošle godine, o tajnom dogovoru Intel-a i AMD-a o novim Intel procesorima sa Radeon grafikama, sa kojima bi Intel rešio veliki problem sa iGPU performansama, koji “vuče” iz generacije u generaciju, bez izglednog rešenja… bar do sad.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,