Tresla se gora rodio se bitcoin cash

Ovog utorka, 1. avgusta, u 14 sati i 37 minuta aktiviran je protokol za trgovanje novom virtualnom kriptovalutom bitcoin cash (BCC)

PCPress.rs Image

Manjina bitcoin entuzijasta, okupljena oko Amauryja Secheta, Inžinjera iz Facebook-a, nezadovoljni dešavanjima na bitcoin tržištu odlučila je da promeni stanje bitcoin cash. Odlučili su se za ovaj potez podstaknuti sporošću stvaranja konsenzusa oko promene prvobitnog bitcoin protokola koji bi u narednih pola godine trebalo da počne da povećava kapacitet mreže.

Ovaj potez je najavljivan kao značajan dan preokreta u kome bi cena prvobitnog bitcoin-a mogla značajno da padne ako ljudi prihvate novi protokol. Ili da poraste, ako propadne izdvajanje BCC-a. Ipak, cena BTC-a tokom dana je ostala skoro nepromenjena, u rasponu uobičajnih dnevnih fluktuacija. Međutim još ništa nije gotovo.

Većina menjačnica nakratko je suspendovala trgovanje tokom odvajanja BCC-a, ali ubrzo nakon je trgovina nastavljena bez ikakvih problema i bez većih skokova cena.

S obzirom da se velika većina bitcoin mreže nije pridružila novoj, manjinskoj BCC mreži, njena budućnost je neizvesna. Nova mreža je tokom popodneva svog prvog dana postojanja već imala ozbiljnih problema u radu, a gotovo sve bitcoin berze već su unapred najavile da neće ponuditi svojim klijentima trgovanje ovom vrstom bitcoina.

Pročitajte i:  Facebook stopirao kreiranje Instagrama za decu

Izvor: Seebiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,