Trgovina kriptovalutama bez provizije

Robinhood aplikacija, koja inače omogućava trgovanje deonicama, a bez plaćanja taksi, ušla je i na tržište kriptovaluta. Tako korisnici u Kaliforniji, Masačusetsu, Misuriju, Montani i Nju Hempširu već mogu da trguju Bitkoinom i Ethereumom bez plaćanja nadoknada, te da prate kretanja u vrednosti svih 16 kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Trgovanje bez plaćanja taksi predstavlja prednost koju Robinhood ima u odnosu na druge platforme, poput Coinbase, gde takse iznose između 1,5% i 4%. Razlog za ovu odluku je prilično jednostavan, budući da mu je cilj da privuče još korisnika, pa iz kompanije tvrde da se situacija ni u budućnosti neće menjati, te da ne planiraju profit koji bi došao od taksi koje bi korisnici plaćali. Dalje ističu da je osnovni cilj Robinhood Crypto da poboljša usluge koje korisnici potražuju, te na taj način stimuliše nove klijente da im se pridruže.

Korisnici će odmah po otvaranju naloga moći da sa svog bankovnog računa dopreme iznos u visini do 1.000 dolara, a koji će im služiti za trgovanje, dok će veće sume zahtevati sporiji ACH proces transakcije, a moći će i da nadgledaju i prate promene u vrednostima, te ograniče mogućnost automatske kupovine kada se pojavi najpovoljnija ponuda.

Pročitajte i:  Maliciozni Firefox add-on krade kriptovalute

Korisnici koji ne žive u američkim država u kojima je platforma aktivirana neće moći da trguju, ali će moći da parate promene u vrednosti svih 16 kriptovaluta, a preko Robinhood aplikacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,