Tri bankarske funkcionalnosti za koje vam nije potreban novčanik

Beskontaktni način plaćanja postaje sve popularniji, a pogodnosti i bezbednosne prednosti mobilnih novčanika dovele su do porasta korisnika koji sve češće plaćaju prislanjanjem mobilnog telefona ili čak pametnog sata na POS terminal.

PCPress.rs Image

Ako niste sigurni koje su platne aplikacije dostupne u Srbiji, predstavljamo vam tri bankarske funkcionalnosti koje će olakšati plaćanje i ostaviti više vremena za omiljene aktivnosti.

mCard usluga

Za plaćanje računa u kafiću, kupovini, prevozu, u zemlji ili inostranstvu, ne morate da imate gotovinu ili kartice – dovoljan vam je samo vaš pametni telefon. Uz mCard uslugu OTP banke, možete platiti veoma jednostavno, prislanjanjem mobilnog uređaja na POS terminal, bez obzira na to imate li Internet konekciju ili ne.

Za korišćenje mCard-a potreban vam je mobilni telefon sa Android operativnim sistemom koji podržava NFC funkciju, Mastercard karticu, aktiviranu m-bank aplikaciju i podešeno zaključavanje ekrana na telefonu. Plaćanje možete obaviti na dva načina: bez pokretanja m-bank aplikacije – duplim prislanjanjem telefona na POS aparat ili jednim prislanjanjem telefona na POS aparat uz pokretanje m-bank-a.

Pročitajte i:  OTP banka Srbija lansirala novu m-bank aplikaciju

Apple pay

Usluga Apple pay je poznata korisnicima Mastercard platnih korisnika OTP banke i iPhone, Apple Watch, iPad i Mac uređaja. Zahvaljujući ovoj funkcionalnosti, danas možete plaćati pametnim telefonom sa iOS operativnim sistemom ili satom na svim prodajnim mestima s beskontaktnim i onlajn plaćanjem, kao i u aplikacijama koje podržavaju Apple pay. Potrebno je samo da svoj iPhone ili Apple Watch uređaj prinesete POS terminalu i tako obavite plaćanje, bez razmene platne kartice ili gotovine s prodavcem.

PCPress.rs Image

Usluga se lako aktivira, pokretanjem aplikacije Wallet na iPhone uređaju, i unošenjem kartice prateći potrebne korake. Bezbednost plaćanja ovim putem, kao i zaštita podataka, na najvišem je nivou. Plaćanje potvrđujete biometrijskom autentifikacijom, kao što su otisak prsta i prepoznavanje lica, uređaj otključavate ukucavanjem svog ličnog koda, a stvarni broj kartice koju koristite u okviru mobilnog novčanika ne čuva se ni na uređaju niti na Apple serverima.

P2P

Ako imate m-bank aplikaciju OTP banke, bez obzira na operativni sistem telefona, uz pomoć P2P usluge vaš novac možete slati u bilo koje doba dana i noći, bez troškova izvršenja transakcije. Najzanimljiviji deo ove funkcionalnosti jeste to što se isplata vrši po izboru, i to na: Mastercard karticu, tekući račun ili direktno na bankomat OTP banke.

Pročitajte i:  Apple Pay Later se navodno suočava sa „tehničkim i inženjerskim“ problemima

Sve što vam je potrebno su ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa primaoca i novac će biti prebačen u nekoliko jednostavnih koraka. U okviru menija m-bank-a pristupite opciji P2P slanje novca i unesite tražene podatke o primaocu. Kada registrujete njegovu karticu, ona ostaje zapamćena za svaku narednu transakciju. Primaocu sredstava će stići SMS sa obaveštenjem o iznosu koji ste mu poslali, jednokratnom lozinkom a na mejl će biti isporučen link sa informacijama o načinima isplate.

PCPress.rs Image

Sve detalje potražite na sajtu OTP banke, koja je najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga. Takođe, zahvaljujući prisutnosti banke u 91 gradu, sa 184 ekspoziture, klijentima je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim potrebama, dok je mreža od skoro 300 bankomata najveća u našoj zemlji.

Korisna adresa: otpbanka.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,