BIZIT Seminar

Tri u jednom, odjednom

Nakon što je predstavio modele K480 Multi‑Device, a nedugo zatim i K380 Multi‑Device, Logitech je seriju bežičnih tastatura nastavio modelom K780 Multi‑Device.

PCPress.rs ImageOsnovna karakteristika tastatura iz Multi‑Device serije je mogućnost istovremenog povezivanja s tri uređaja. I dok je K480 zamišljen kao prenosni model prvenstveno namenjen tabletima i telefonima, a K380 je zamena za laptop tastaturu, najnoviji model K780 osmišljen je kao desktop tastatura sa proširenom funkcionalnošću. To možemo da tvrdimo po dimenzijama same tastature, standardnom razmakom između tastera, kao i izdvojenim numeričkim tasterima koje prethodno pomenuti modeli nemaju.

Dizajn tastature je pomalo neobičan – nismo navikli na okrugle tastere. Na tastaturi iznad funkcijskih tastera postoji ležište u koje mogu da se istovremeno postave tablet i telefon. Oni se sa tastaturom povezuju preko Bluetooth Smart tehnologije, koja obezbeđuje da uređaji budu povezani praktično neograničeno u nekoj vrsti sleep moda, pri čemu je „buđenje“ i slanje podataka automatsko, a trigeruje ga neka akcija na tastaturi (pritisak bilo kog tastera). Time je obezbeđena i dugotrajnost baterija, čiji je procenjeni vek trajanja čak dve godine. Logitech je kod ovog modela mislio i na vlasnike desktop računara, koji obično nemaju mogućnost Bluetooth konekcije – za njih je obezbeđena klasična bežična veza, putem Logitech Unify adaptera.

Najbolja stvar kod ove tastature je što se prebacivanje s jednog uređaja na drugi obavlja trenutno,  pritiskom na jedan od za to predviđena tri tastera – prethodno se svakom od njih dodeljuje jedan uređaj. Period navikavanja na ovakav način rada je veoma kratak, a kada jednom otkucate poruku na telefonu putem prave tastature, teško da ćete se ponovo latiti touch ekrana i virtuelne tastature.

Logitech K780 Multi-Device
Tastera 96
Komunikacija Bluetooth, Unify
Povezanih uređaja do 3
Cena 100 evra

www.logitech.com

Branislav Bubanja

(Objavljeno u PC#240)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,