BIZIT 2022

Trkulja ponovo tuži Google. U prethodnom sporu protiv Google i Yahoo dobio 450.000$

Australijski državljanin iz Bosne, Milorad Trkulja, koji je 2012. godine dobio proces protiv Google-a, te mu je tom prilikom isplaćeno 200.000$, započeo je još jednu bitku protiv ovog internet giganta, a razlog je taj što se njegove fotografije na Google-u povezuju sa kriminalnim radnjama, te nekim mafijaškim figurama.

PCPress.rs Image

Milorad “Michael” Trkulja je iste godine i istim povodom tužio i kompaniju Yahoo, od koje je dobio 250.000$, a ove godine se protiv Google-a bori zato što se njegova fotografija u pretraživaču pojavljivala uz potpise “kriminalci iz Melburna,” te “slike iz melburnškog podzemlja.”

Među dokazima su se našli i rezultati Google-ove opcije autocomplete, pa tako ako ukucate “Michael trk” ili “Michael trkuljGoogle će kao prvi rezultat ponuditi “Michael trkulja underworld”.

Sud je u decembru 2016. godine presudio u korist Google-a, ali je prošlog meseca omogućio Trkulji da se žali na tu presudu. Njegov advokatski tim će tokom saslušanja raspravljati o tome koliko su pomenuti sadržaji na Google-u klevetnički, te o tome kako su uticali na ugled Milorada Trkulje.

Pročitajte i:  Google tuži Sonos zbog pametnih zvučnika i tehnologije glasovne kontrole

Izvor: theaustralian.com.au

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,