Top50 Glas publike

Truth Social konačno dostupan na Play prodavnici

Google je odobrio aplikaciju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa. Truth Social će se sada naći na Google-ovoj Play prodavnici, rekao je portparol kompanije.

PCPress.rs Image

Android telefoni čine oko 40 odsto tržišta pametnih telefona u SAD

Očekuje se da će Trump Media & Technology Group (TMTG), koja upravlja aplikacijom, uskoro učiniti fukcionalnu aplikaciju na Play prodavnici, navodi Google.

„Bilo je zadovoljstvo raditi sa Google-om i drago nam je što su nam pomogli da konačno približimo Truth Social svim Amerikancima, bez obzira na to koji uređaj koriste“, rekao je izvršni direktor TMTG-a Devin Nunes.

Truth Social, lansiran je u Sjedinjenim Državama i bio je dostupan na App Store-u u februaru. Aplikacija nije bila dostupna na Google Play prodavnici zbog nedovoljne moderacije sadržaja, rekao je portparol Google u avgustu.

Google je izrazio zabrinutost za Truth Social zbog kršenja politike Play prodavnice koja zabranjuje sadržaj kao što su fizičke pretnje i podsticanje na nasilje.

Bez Google i Apple prodavnica, ne postoji jednostavan način za većinu korisnika pametnih telefona da preuzmu Truth Social.

Pročitajte i:  Zašto se Donald Tramp ne vraća na Twitter?

Google Play prodavnica je glavni način na koji korisnici Android telefona u Sjedinjenim Državama preuzimaju aplikacije. Korisnici Android-a, mogu da instaliraju aplikacije preko konkurentskih prodavnica ili da ih preuzmu direktno sa internet sajtova. Međutim, to često zahteva dodatne korake i bezbednosne dozvole. Truth Social je bio dostupan na taj način čak i kada ga je Google blokirao.

Truth Social je obnovio Tramp-ovo prisustvo na društvenim mrežama više od godinu dana nakon što mu je zabranjen pristup YouTube-u, Twitter-u, Facebook-u, Google-u nakon nemira u Kapitolu 6. januara 2021.godine.

TMTG se obavezao da će Truth Social pružiti „zabavno iskustvo bez cenzure“. Kompanija se poziva na određenu bazu i stavove o aktuelnim temama kao što su vesti o ishodima predsedničkih izbora 2020.godine koje su izbrisane sa velikih tehnoloških platformi.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,