PC Press Studio

Tumblr promenio vlasnika: Ostaje zabrana erotskih sadržaja

Kada je Verizon 2017. kupio Yahoo, to je značilo da je došao i do drugih elemenata koji su se nalazili pod tim kišobranom, poput platforme Tumblr. Kompanija je u maju počela da traži kupca za ovu platformu, da bi ga nedavno i pronašla, te je mreža koja je u poslednje vreme počela da se smatra kontroverznom, prešla u nove vlasničke ruke.

PCPress.rs Image

Naime, Tumblr je sada u vlasništvu kompanije Automattic, u čijem je vlasništvu i WordPress, a u saopštenju je istaknuto da kupac i kupljeni dele zajedničku viziju o online zajednicama koje bi se zalagale za demokratizaciju sadržaja, i dale glas i onima koji se nalaze na margini, te se ne čuju u mejnstrim medijima. To ipak ne znači da će se ukinuti zabrana erotskih sadržaja po kojima je platforma i postala poznata, a takozvani „sadržaji za odrasle“ su pali u nemilost kada je Verizon odlučio da ih zabrani zbog brojnih skandala.

PCPress.rs Image

Platforma je nakon zabrane izgubila oko 20% korisnika, ali se čini da Automattic ne planira da tu bilo šta promeni, te platformi vrati stari sjaj zbog kojeg je i izašla na glas, posebno među mlađim korisnicima.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,