Top50 Glas publike

Tužba TikTok-u zbog psiholoških trauma

Poslednje nedelje prethodne godine je još jedna društvena platforma tužena od strane zaposlenih – TikTok, i to zbog psiholoških trauma.

PCPress.rs Image

Neuspešna zaštita mentalnog zdravlja

Bivši moderator TikTok-a je tužio ovu kompaniju, tvrdeći da nije uspela da zaštiti svoje mentalno zdravlje nakon što je stalno bila izložena traumatičnom video sadržaju (zar to nije modus operandi TikTok-a, prim. ur.?). Kendi Frejzer kaže da je 12 sati dnevno gledala video snimke koji su prikazivali „ekstremno i eksplicitno nasilje“. Zbog izloženosti takvom sadržaju njeno mentalno zdravlje je ugorženo i trenutno se nalazi u stanju anksioznosti i depresije.

Sa druge strane, TikTok je izjavio da promoviše „brižno radno okruženje“. Kako bi zaštitili korisnike od raznih sadržaja, TikTok angažuje moderatore širom sveta koji filtriraju video snimke i naloge koji krše pravila.

Frejzer tvrdi da je gledala sadržaje seksualnog napada, kanibalizma, genocida, masovnih pucnjava, seksualnog zlostavljanja dece i sakaćenje životinja. Svoju tužbu je predala federalnom sudu u Kaliforniji. Iako nije bila direktno zaposlena u TikTok-u tužila je ovu kompaniju, a ne svoju matičnu, jer je TikTok zapravo slao video zapise. Za sada nema komentara od strane TikTok-a.

Pročitajte i:  TikTok kaže da radnici u Kini imaju pristup podacima evropskih korisnika

Izvor: BBC

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,