ePlaneta

TV serija Black Mirror predvidela Apple-ove animirane emotikone

Distopijska TV serija Black Mirror na nepretenciozan način kritikuje aktuelna stanja u društvu, a njen uticaj odjeknuo je sve do Apple-ovog iPhone događaja, na kojem su, između ostalih proizvoda, predstavljeni i aniemotikoni – dinamični 3D emotikoni koji podražavaju ekspresije lica korisnika. Oni, naime, prilično asociraju na poslednju epizodu iz druge sezone serije Black Mirror – Valdov momenat.

PCPress.rs Image

Finiš druge sezone, iz 2013. godine, doneo je političku satiru čiji je nosilac Valdo, animirani medved koji od zabavljača u programu namenjenom deci postaje voditelj emisije u kojoj intervjuiše, te ponižava političke figure. Situacija se komplikuje kada producenti predlože Valdovom sinhronizatoru da se njegov lik kandiduje na predsedničkim izborima.

Oni koji su ispratili ovu epizodu, te predstavljanje aniemotikona, mogli su da primate sličnost u funkcionisanju Valda i novih emotikona iz Apple-a. Zanimljivo je da se i na Twitter nalogu serije Black Mirror pojavio gif sa aniemotikonima, na koji su dodali i Valda.

Novi iPhone X hardver za prepoznavanje lica funkcioniše tako što prati pokrete preko 50 mišića na licu, pa kada ih spoji, telefonu daje dovoljno informacija na osnovu kojih se pravi aniemotikon koji podražava te pokrete. Kada se korisnik smeje ili mršti, telefon skenira njegovo lice, te pokrete prenosi u animirani avatar, koji može da ima neki životinjski ili vanzemaljski oblik. Zanimljivo je da aniemotikoni mogu i da govore, tako da je Valdo moment u budućnosti prilično moguć.

Pročitajte i:  Apple Intelligence: Podržani uređaji i funkcije

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,