BIZIT 2022

Tvit od 140 karaktera odlazi u istoriju

U većem delu sveta tvitovi od 140 karaktera su sada i zvanično postali deo prošlosti. Iz kompanije su saopštili da će, posle globalnog testiranja, tvitovanje u 280 karaktera postati dostupno korisnicima širom planete. Duži tvitovi će tako biti mogući na svim govornim područjima gde je ova platforma dostupna, osim na kineskom, japanskom, te korejskom, budući da azijski jezici uklapaju više pojmova u manje karaktera, te prosečan tvit na japanskom jeziku, na primer, broji 15 karaktera.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su saopštili da će veći broj karaktera olakšati izražavanje korisnika, ali da će forma i dalje ostati dovoljno kratka da ne ugrozi format po kojem je ova mreža poznata. Sa prethodnim ograničenjem na 140 karaktera oko 9% postova je dostizalo limit, dok sa novim ograničenjem taj broj iznosi tek 1% od ukupnog broja postova.

Grupa koja je testirala novu opciju pozitivno je ocenila povećanje broja karaktera, te u kompaniji očekuju da će svi korisnici slično reagovati, i da veći broj karaktera neće uticati na imidž koji je Twitter do sada imao.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitter je zabranio preko 46.000 naloga u Indiji
eFakture

Tagovi: ,