Dahua

Tvorac Android-a radi na AI telefonu koji šalje poruke umesto vas

Essential Products Inc., startap koji vodi jedan od osnivača projekta Android, Andy Rubin, zapostaviće većinu projekata kako bi se fokusirao na razvoj nove vrste telefona koji će pokušati da imitira korisnika i automatski odgovara na poruke umesto njih. Osnova tog uređaja trebalo bi da bude veštačka inteligencija koja bi od korisnika preuzela većinu zadataka.

PCPress.rs Image

Kompanija je zaustavila razvoj planiranog zvučnika, nekoliko meseci nakon otkazivanja drugog pametnog telefona na kom su radili. Prodaja prethodnog telefona bila je razočaravajuća, a kompanija delom napušta tu ideju zato što je proizvod previše sličan ostalima na tržištu. Essential je razmišljao o sopstvenoj prodaji ove godine nakon niza neuspeha.

Dizajn novog mobilnog uređaja nije kao kod standardnih pametnih telefona. Imao bi mali ekran i bilo bi potrebno da korisnici vrše interakciju sa uređajem uglavnom koristeći glasovne komande, u dogovoru sa programom veštačke inteligencije Essential-a. Ideja je da uređaj zakazuje sastanake ili da odgovara na e-mail i tekstualne poruke. Korisnici bi takođe mogli da telefoniraju sa ovog uređaja.

Pročitajte i:  YouTube otkriva niz nadolazećih AI alatki za kreatore

Planirani uređaj, mogao bi da bude Essential-ova poslednja nada da se probije na tržište u kojem dominiraju Apple i Samsung. Mobilni telefon ovakve vrste postao bi „digitalna verzija vlasnika“, što znači da bi korisnik mogao da uživa u životu, dok bi uređaj umesto njega obavljao sve zadatke koje može. Samim tim rešio bi se i problem „zavisnosti“ od mobilnog, smatra Rubin. Za sada osim ovih opisnih podataka o novom Essential-ovom projektu nema nikakvih službenih ili konkretnijih informacija.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,