Tvorac BitTorrent Inc. napustio kompaniju

Tvorac BitTorrent-a, Bram Cohen, izgleda da je napustio BitTorrent Inc, nakon što ga je TRON kupio ranije ovog meseca. TorrentFreak izveštava da je Bram Cohen prekinuo veze sa BitTorrent Inc, kompanijom koju je osnovao 2004. godine, nakon što je izmislio i pokrenuo svoj Torrent protokol tri godine ranije.

PCPress.rs Image

Nije bilo zvaničnih obaveštenja TRON-a ili tvorca BitTorrent-a o ovom razvoju. TorrentFreak je dobio automatski odgovor nakon pokušaja da dođe do Cohen-ovog službenog mejla, postalo je jasno da adresa više nije aktivna. Cohen je kasnije potvrdio da više nije povezan sa TRON-om, što znači da će se integracija BitTorrent-a sa blockchain ekosistemom Justin Sun-a nastaviti bez njegovog osnivača.

Ovaj razvoj dolazi manje od mesec dana nakon što je TRON kupio BitTorrent, za šta je kompanija Justin Sun-a izdvojila 140 miliona dolara u gotovini. Kao deo akvizicije, TRON planira da se integriše sa BitTorrent-om, te na svoju platformu dovede 100 miliona novih korisnika. TRON je ranije izjavio da će integracija BitTorrent-a pomoći u „legalizaciji“ njihovog poslovanja, ali tačno kako i na koji način, je pitanje na kom se i dalje radi. Izgleda da je cilj TRON-a da monetizuje BitTorrent saobraćaj, jedan od načina je plaćanje TRX-a seeder-ima.

Pročitajte i:  Tim Cook poseduje kriptovalute, ali ih ne želi kao sredstvo plaćanja u Apple-u

Možda ne treba da iznenađuje Cohen-ov odlazak, s obzirom da je on i ranije javno iznosio svoj prezir prema kriptovalutama. Redovno je navodio probleme sa neefikasnim procesima rudarstva, a da ne pominjemo njegovu tvrdnju da je Bitcoin fundamentalno faličan.

PCPress.rs Image

Međutim, Cohen i dalje veruje da se Bitcoin može učiniti boljim i efikasnijim, a u biografiji na njegovom Twitter nalogu sada stoji: „Kreator BitTorrent-a. Trenutno radim stvari sa kriptovalutama.“ Možda je bilo previše za tvorca BitTorrent-a da vidi svoju kreaciju u pravcu sa kojim se nije složio. Barem sada ima više vremena da pokuša da napravi Bitcoin „boljim“.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,