Twitch kanal za mirniji san

Kada se pomisli na Twitch obično se misli na besane noći i prenose Fortnite mečeva, a jedan novi kanal ima potpuno drugačiju funkciju, budući da korisnicima pruža atmosferu za mirniji san.

PCPress.rs Image

Kanal je poneo ime „Insomnia by Endel,“ a radi se o emitovanju odgovarajućih zvukova koji u kombinaciji sa vizuelnim stimulansima nude kvalitetniji san. Kanal koristi psiho-akustične elemente, a iz kompanije se tvrdi da se radi o zvučnim frekvencijama koje mogu da utiču na moždane frekvencije u dubokom snu. Načini na koje zvučne frekvencije utiču na mozak tokom faza dubokog sna još uvek su predmet rasprave u naučnim krugovima, pa još uvek nije potvrđeno da određeni zvukovi zaista utiču na kvalitetniji san.

PCPress.rs Image

Iako se radi o novoj oblasti istraživanja, ipak postoje dokazi da neki zvukovi smanjuju anksioznost, te pomažu da korisnici duže ostanu u dubokom snu. Neka istraživanja su potvrdila i to da slušanje muzike tokom noći pozitivno utiče na san, te da je poznata muzika efektivnija od one koja se sluša prvi put. U vreme sve većeg broja onih koji se bore sa nesanicom ovakvi kanali su dragoceni alati, budući da je kvalitetan san jedan od osnovnih preduslova za kvalitetan život, a posebno u moderno vreme kada su umovi previše stimulisani brojnim sadržajima.

Pročitajte i:  Apple je uložio žalbu na presudu koji je dobio nakon tužbe od strane Epic Games-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,