Top50 Glas publike

Twitter ažurira smerinice za verifikaciju

Twitter je ažurirao politiku verifikacije, kako bi ljudima bilo lakše da shvate ko može da dobije plavi bedž, a ko ne.

PCPress.rs Image

Ponovo pokrenut proces verifikacije

Nakon skoro pet godina Twitter je ponovo otvorio proces verifikacije. Prvi put se to dogodilo 2017. godine nakon što je bila suočena sa problemima nastalim oko plavog bedža. Međutim, sada kada je proces ponovo otvoren brojnim korisnicima je odbijen obrazac za prijavu i ako ispunjavaju kriterijum podobnosti. Twitter je zbog toga u više navrata zatvarao portal za verifikaciju kako bi proverio dobijene zahteve. Zbog ogromnog interesovanja ali i brojnih nesporazuma, Twitter je ažurirao smerinice za verifikaciju kako bi korisnicima što bolje objasnio proces.

Twitter je rekao da će svim korisnicima da pruži sve informacije bez obzira na katergoriju u kojoj spadaju. A ažurirana politika pruža bolji uvid u proces verifikacije. Jedan od značajnih uslova za sticanje plavog bedža je autentičan, uočljiv i aktivan nalog.

Korisnici najpre moraju da potvrde svoj identitet kako bi mogli da budu verifikovani. Zatim je važno da se navede zvanična veb stranica i Twitter adresa. Ovo je veoma korisno za digitalne novinare, koji imaju svoje autorske stanice i na Twitteru. Od korisnika se još zahteva da dostave fotografiju važećeg dokumenta, poput lične karte, pasoša, vozačke dozvole. Korisnik treba da dostavi i e-mail adresu i druge tražene podatke koji zavise od kategorije kojoj pripadaju.

Svakako je velika pomama za plavim bedževima, što ukazuje na popularnost autentičnosti brenda ili ličnosti. Plavi bedž nosi sa sobom određeni autoritet i podiže poverenje kod ostalih Twitteraša.

Izvor: IndiaToday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,