PC Press Hosting 2020

Twitter će sve pretrage o vakcinama usmeravati ka pouzdanim izvorima informacija

Skoro svaka društvena platforma predstavila je alate kojima se sprečava širenje lažnih vesti koje su u vezi sa vakcinama, a poslednja promena dešava se na Twitter-u. Naime, radi se o tome da će korisnici koji budu pretraživali teme koje su u vezi sa vakcinacijom od sada biti preusmeravani na vaccines.gov, gde će moći ispravno da se informišu.

Iz kompanije kažu da su posvećeni očuvanju tačnosti informacija na platformi, te tome da korisnici mogu da dođu do podataka iz pouzdanih izvora, posebno kada su u pitanju osetljive, te teme koje su u vezi sa informacijama kojima se često manipuliše. Pored pomenutog, Twitter planira da blokira sugestije u pretraživanju koje vode ka komentarima onih koji su protiv vakcinacije.

Opcija je za sada dostupna samo u okviru iOS, Android i mobile.twitter.com u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Brazilu i Južnoj Koreji, te u okviru Twitter.com u Japanu, Indoneziji, Singapuru i Južnoj Americi, a slične akcije se dešavaju i kada korisnici pretražuju teme poput samoubistava i samopovređivanja, te druge koje zahtevaju posebnu pažnju.

Pročitajte i:  Twitter radi na audio tvitovima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , ,