Twitter i funkcija za ispravljanje grešaka

Twitter od septembra testira novu opciju, a u pitanju je taster koji omogućava da se ispravi ono što se već podelilo s pratiocima. Edit taster na mnogim drugim platformama već postoji, a neki su sumnjali da će ikada priteći u pomoć tviterašima.

PCPress.rs Image

Edit dugme je dakle dugo priželjkivana funkcija na platformi Twitter, a nedavno se na zvaničnom nalogu ove mreže pojavio i prvi ispravljeni post. Dugme se pojavilo na plaćenoj verziji ove društvene mreže – Twitter Blue, a korisnici uz pomoć njega mogu da prepravljaju postove koje su već podelili, ali samo pola sata od objavljivanja. Prepravljeni tvitovi će dobijati poseban pečat, pa će ostali moći da vide da je neki post ranije bio drugačiji, a moći će da se vidi i originalni sadržaj, ako se klikne na oznaku “edited tweet”.

Retko kome smeta opcija koja omogućava ispravke, a iz jednog jednostavnog razloga – svi grešimo, gutamo slova, posebno kad nas obuzme vatra usred neke žustre rasprave. Korisnici već dugo traže ovu opciju, a ističe se da će mogućnost da se vide prve verzije nekog tvita osigurati integritet. Još se ne zna kada će opcija stići do svih tviteraša, a tek ćemo tada moći da vidimo da li se radi o korisnom dodatku, ili o izmeni koja će napraviti još veći haos.

Pročitajte i:  Threads, konkurent Twitteru, stiže 6. jula

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,